سوند ادراری و همگام بهداشت

اصول اولیه استفاده از سوند ادراری

نکاتی در مورد استفاده از سوند ادراری

همان طور که می دانیم سوند ادراری یکی از تجهیزات پزشکی پرکاربرد است که مورد استفاده بیماران مختلف به وِیژه افراد مبتلا به بیماری های مجاری ادراری قرار می گیرد. استفاده از این وسیله پزشکی ممکن است به طور کوتاه مدت و به دلیل ناتوانی بیمار در استفاده از توالت باشد یا به طور درازمدت و به دلیل بیماری یا جراحت خاص باشد. اما استفاده از سوند ادراری همانند استفاده از تجهیزات پزشکی دیگر، اصول و ملاحظات خاصی دارد. در این مقاله تلاش داریم برخی از نکات مهم در خصوص استفاده از این وسیله را بیان کنیم.

سوند ادراری و شرکت همگام بهداشت

  • نکاتی که مخاطب آن پزشک و تیم درمانی است:

  1. توجه به میزان آلودگی ادرار به میکروب ها و گرفتن نمونه ادرار استریل برا ی کشت ادرار
  2. توجه به میزان و حجم ادرار
  3. توجه به حجم ادرار باقیمانده پس از عمل ادرار
  4. رفع عفونت ها و ترشحات چرکی ادرار برای بیماران مبتلا به عفونت ادراری
  5. خروج و رفع خون و لخته خون از مثانه (برای کسانی که خونریزی مثانه دارند.سوند ادرای و همگام بهداشت
  • نکاتی که مخاطب آن بیمار است:

  1. نوشیدن مایعات زیاد: توصیه می شود بیمار با نوشیدن مایعات سالم و طبیعی مختلف، میزان ابتلا به عفونت را کاهش دهد. البته نکته قابل ذکر و مهم این است که نوشیدن مایعات زیاد حتماً باید با مشورت پزشک انجام شود. طی یک مطالعه تحقیقاتی که در دانشگاه تگزاس انجام گرفت، رابطه نوشیدن آب با عفونت مثانه مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات جدید درباره نوشیدن آب نشان می دهد احتمال بروز و ابتلا به عفونت مثانه در یک جامعه آماری که روزانه به میزان ۱.۴۷ لیتر مایعات بیشتری مصرف می کنند، ۴۸ درصد کمتر از جامعه آماری مشابه است که مایعات کمتری مصرف می کنند. عفونت دستگاه ادراری یکی از انواع عفونت باکتریایی است که بر قسمتی از دستگاه ادراری تأثیر می گذارد. زمانی که دستگاه ادراری تحتانی دچار عفونت می شود، اصطلاحاً مثانه دچار سیستیت ساده (عفونت مثانه) می شود و هنگامی که این عفونت بر دستگاه ادراری فوقانی تاثیر می گذارد به آن پیلونفریت یا عفونت کلیه گفته می شود. بر اساس مطالعه تیم تحقیقاتی مذکور، عفونت مثانه در زنان بسیار شایع تر است. محققان معتقدند افزایش مایعات باعث تأثیر منفی در روند رشد و تکثیر باکتری ها و توانایی آنان برای اتصال به مثانه می شود. از علائم عفونت مثانه، معمولاً سوزش و درد هنگام دفع ادرار است که غالباً با دفع خون همراه است. سازمان جهانی بهداشت توصیه و اصرار بر درمان های غیر آنتی بیوتیکی این عارضه دارد.
  2. خودداری از جدا کردن لوله از کیسه سوند ادراری به منظور پیشگیری از الودگی
  3. مراجعه به پزشک و یا مرکز درمانی در صورت عدم جریان ادرار ظرف مدت 6 الی 8 ساعت: در صورتی که پس از بررسی و اطمینان ازعدم پیچ خوردگی و خم شدن لوله ادرار بیمار ظرف مدت ذکر شده هیچ جریان ادراری نداشت، لازم است به مرکز درمانی مراجعه نماید.
  4. مراجعه به مرکز درمانی جهت هر گونه جایگزینی سوند ادراری : اگر سوند ادراری خارج شد یا نشتی داشت، از هر گونه اقدام خودسر باید پرهیز شود و برای جایگزینی مجدد باید به مرکز درمانی مراجعه شود.
  5. تخلیه به موقع کیسه ادرار: لازم است به منظور کاهش احتمال آلودگی و عفونت، کیسه ادرار تقریباً هر 8 ساعت تخلیه گردد.
  6. قرارگیری کیسه سوند ادراری در موقعیت پایین تر از مثانه: به منظور جلوگیری از برگشت ادرار و همچنین کاهش خطر عفونت، از قرار دادن کیسه ادرار روی شکم خودداری کرده و همواره در موقعیتی پایین  تر از مثانه حفظ شود.
  7. عدم جداکردن و کشیدن لوله تخلیه ادرار: بدون اطلاع و مشورت با افراد متخصص و دوره دیده لوله ادرار نباید جدا گشته یا کشیده شود.

شرکت های زیادی در زمینه تولید و فروش تجهیزات پزشکی فعالیت دارند. از جمله این شرکت ها می توان شرکت همگام بهداشت را نام برد که محصولاتی مانند سوند، ساکشن، اسپکولوم، چسب زخم ضد حساسیت و غیره عرضه می کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

×

Powered by WhatsApp Chat

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟